Dla wielu Amerykanów trudno sobie wyobrazić lato bez pełnego smaku hot-doga, grillowanego do perfekcji. W 2021 roku Amerykanie wydali ponad 7 miliardów dolarów na hot dogi i kiełbaski w amerykańskich supermarketach.
Chociaż możesz chcieć rzucać się jak Joey Chestnut przez resztę lata, bądźmy szczerzy: hot dogi nie są najzdrowszym wyborem. Dobra wiadomość jest jednak taka: Istnieje garść sposobów, aby zabrać swojego hot doga z nie tak czystego, do chudego i średniego.
Janine Nyquist, szefowa kuchni, stylistka żywności i autorka przepisów, która pracowała z wieloma czołowymi specjalistami z branży, takimi jak Scott Conant, Jonathan Waxman i Geoffrey Zakarian, wyjaśnia, jak krok po kroku przygotować zdrowego hot-doga.
Janine jest mieszkającą na Florydzie matką czwórki dzieci, a także szefem kuchni, stylistką żywności i twórcą przepisów. Pracowała z takimi gwiazdami branży restauracyjnej jak Scott Conant, Jonathan Waxman i Geoffrey Zakarian. Wychowana we włosko-amerykańskim stylu, jedzenie zawsze było na pierwszym miejscu w życiu Janine. Wierzy w wykorzystywanie prostych i sezonowych składników do tworzenia przemyślanych potraw, które odżywiają ciało i duszę. Janine regularnie podkreśla spotkania z przyjaciółmi i rodziną, aby tworzyć wspomnienia przy stole z pysznym jedzeniem i wspaniałą rozmową.
Janine jest szefem kuchni, stylistą żywności i twórcą przepisów, który współpracował z wieloma czołowymi profesjonalistami z branży, takimi jak Scott Conant, Jonathan Waxman i Geoffrey Zakarian. Wychowana we włosko-amerykańskim stylu, jedzenie zawsze było na pierwszym miejscu w życiu Janine. Wierzy w wykorzystywanie prostych i sezonowych składników do tworzenia przemyślanych potraw, które odżywiają ciało i duszę. Janine regularnie podkreśla spotkania z przyjaciółmi i rodziną, aby tworzyć wspomnienia przy stole z pysznym jedzeniem i wspaniałą rozmową. Jest aktywną mamą 4 dzieci i mieszka na słonecznej Florydzie.
Wybierz zdrowego hot-doga
„Im mniej składników, tym lepiej” – mówi szef kuchni Janine.
100% organiczna, karmiona trawą, nie peklowana wołowina bez azotanów i azotynów: Applegate, Organic Valley, 365 Whole Foods generic
Opcje niskotłuszczowe obejmują: Hebrew National 97% bez tłuszczu
Opcje Plant-Based: Updog, Litelife, Tofurky
Różne rodzaje zdrowych bułeczek
Na szczęście „Istnieje tak wiele opcji 'zdrowego’ naczynia dla hot-dogów”. Mówi Chef Janine, a oto kilka łatwych do znalezienia opcji, które mogą zmniejszyć kalorie, a także zawierają TKTK.
Bezglutenowe bułki
Wrapy z kalafiora
Cienkie kanapki
Bułki z kiełkami jak Ezekiel 4:9
Opcje bułek pełnoziarnistych lub pszennych
Zrezygnuj z bułki i wybierz liście sałaty